Hempstalls Hall
Newcastle-under-Lyme, Staffordshire ST5 9NR

 

This traditional new build 40 bed roomed care home was completed in February 2012. This site was an old disused public house which was attracting unwanted attention.

 

The local community have been rewarded with a state of the art retirement home and the majority of the rooms have been occupied by local residence. This modern facility boasts its own personal chef and hair and beauty  salon. All the private rooms have  ensuite facilities and has all the modern technology you would  expect.

 

 

Project Background

Construction Details

Hempstalls Hall Care Home is a 40 Bedroom Luxury accommodation with en-suite facilities and flat screen TV and DVD in all rooms. There is free Wi-Fi access throughout the home and Skyping computer for residents.

 

It is nestled in the heart of the quiet suburb of Hempstalls, located in the busy town of Newcastle-under-Lyme. This is one of Avery Healthcare’s smallest, most tightly knit elderly communities, with the great homely atmosphere which comes from so many strong relationships. Hempstalls Hall Care Home provides specialist residential, dementia and respite care in the Newcastle-under-Lyme area.

 

The care home is located at the junction of St Michael’s Road and Hempstalls Lane, overlooking the hustle and bustle of the world through large floor to ceiling windows.

 

 

 

This fast production project was a traditional build. We completed the flow screed within three days from start to finish which allowed works to commence the following day due to the fast curing time on the screed. The ceilings were constructed from a metal MF system also including fire stopping and sound prevention.

 

The internal walls were 70 mm British Gypsum stud acoustic metal system with sound block boards and acoustic insulation.

 

The external walls were dry lined with a 12.5 mm British Gypsum plasterboard.

 

The walls all received a plaster skim finish and all rooms were coved with standard British Gypsum coving. The communal and recreational areas were coved using a molded fibrous plaster cove. The external of the rear building and the gate house had a Weber monocouche render applied by machine.

 

 

Copyright © 2014 the Cloud Machine